Over ons  Nieuws/blog  Login   
  Search
 
 
 
Home
 
 
 
Boekhouding onderneming
 
 
 
Boekhouding Stamrecht BV
 
 
 
Financiële Planning
 
 
 
Financiële planning Home
 
 
 
Financiële APK
 
 
 
Lijfrente
 
 
 
Arbeidsongeschiktheid
 
 
 Financiële Planning  >>  Financiële APK     januari 16, 2021  
Financiële APK van Clarus

De financiële APK van Clarus doet precies wat de naam doet vermoeden; het biedt een keuring aangaande de huidige stand van zaken rond uw financiële huishouding en geeft aan waar u eventueel aanpassingen kunt doen om aan uw wensen te kunnen voldoen. Een APK van Clarus bestaat uit drie onderdelen.

1 Een inventarisatie van de huidige situatie

Veelal is het voor de meesten van ons na bepaalde tijd niet meer 100% duidelijk waarop nou precies gerekend kan worden aangaande het pensioen, arbeidsongeschiktheid en overlijden. Dit doordat er verschillende (onduidelijke) financiële producten zijn afgesloten, er meerdere werkgevers zijn geweest en door constante wetswijzigingen. Onze inventarisatie geeft, op basis van een aantal variabelen die wij vooraf met u bespreken (zoals gewenste pensioendatum en risicobereidheid), een helder overzicht van hetgeen u nu exact kunt verwachten op basis van uw huidige pensioenregelingen en afgesloten producten.

2 Een mogeiljke aanpassing van de huidige producten naar provisieloze, nieuwere producten tegen lagere kosten

Daarnaast zullen wij al uw huidige producten vergelijken in de markt om te zien of u er beter aan doet over te stappen. Aangezien wij zonder provisie werken kunnen wij dus alle verzekeringen of bankspaarproducten tegen netto tarieven aanbieden, iets wat er vrijwel altijd voor zorgt dat wij voor u producten zullen vinden tegen lagere kosten/premies/inleg, of producten tegen hetzeldfe inleg maar met betere eindresultaten. Deel twee van de APK geeft dan ook aan welke overstappen u kunt maken om zo, zonder meer kosten te gaan maken, een beter eindresultaat te bereiken.

3 Aanpassing huidige situatie aan uw eigen wensen

Deel twee van de planning geeft aan wat er inmiddels goedkoper kan. Dit betekent niet automatisch dat u daarmee ook uw financiële situatie direct naar wens heeft opgesteld. Deel drie van de APK geeft aan welke onderdelen uit uw planning meer, danwel minder aan besteed dient te worden als de zaken aan uw wensen aangepast dienen te worden. Het kan zijn dat sommige producten inmiddels geheel (of gedeeltelijk) overbodig zijn geworden en u hierop dus kunt besparen terwijl andere producten juist ontbreken of te weinig opleveren en dus wellicht wat meer inleg behoeven.

Deel twee van de APK geeft dus simpelweg aan hoe u zonder een euro extra uit te geven meer uit uw huidige planning kunt halen, deel drie biedt een uitgebreidere (mogelijke) ingreep door aan te geven welke zaken er qua planning aangepast dienen te worden, in plaats van enkel op basis van kosten of rendement. 

 

 

 

 

 

Hoofdkantoor Den Haag
Bankaplein 3
2585 EV  DEN HAAG

Vestiging Venray
Langstraat 125
5801 AC  Venray

tel : 070- 416 16 05
fax : 070- 416 16 26
info@clarusadvies.nl


 

Text/HTML
Social Sharing Sites
 Copyright 2011 Clarus Financieel Adviseurs   Terms Of Use  Privacy Statement