Bankspaarsysteem via Clarus

Kevin van den Barselaar:

Gouden handdruk banksparen is een gedegen concurrent geworden voor vooral de bestaande verzekeringsoplossingen. Het prettige aan deze rekeningen is dat de opzet veel transparanter is dan bij de meeste verzekeraars. Er worden geen startkosten in rekening gebracht en de rente die wordt betaald wordt uitgedrukt in een netto percentage, net als bij ‘gewoon’ sparen. Daarnaast kan ook de flexibiliteit die wordt geboden bij het banksparen zich meten met de meest flexibele verzekeringen in de markt.

Het is dus geen verrassing dat het banksparen in korte tijd erg populair is geworden, ook bij onze advisering (bij een opheffing van de BV). Wij hebben zelfs als enige in de markt een unieke dienst opgezet om het meeste uit het banksparen te kunnen halen.
 
Ons speciaal bankspaarpakket
 
Indien is gebleken dat een bankspaarrekening de juiste keuze voor u is (zie hiervoor de pagina aangaande opheffing), zullen wij deze voor u openen bij de partij die momenteel de hoogste rente biedt, zonder dat hiervoor startkosten worden gemaakt. U ontvangt dus gewoon dezelfde rente op uw geld die u ook rechtstreeks bij de bank ontvangt!
Vanaf dat moment hebt u dus een bankspaarrekening en kunt u flexibel opnemen wanneer gewenst en/of een gedeelte van het geld in een depot plaatsen voor een hogere rente. Vooralsnog dus een ‘gewone’ bankspaarrekening. Echter, aangezien u de rekening via ons hebt geopend, zullen wij voor u bijhouden wat de ontwikkelingen zijn in de markt op het gebied van de rentes die de verschillende banken bieden. Iedere maand ontvangt u van ons een bericht waarin wij de hoogste aanbieder van gouden handdruk banksparen van dat moment vermelden inclusief de huidige rentestanden. Indien deze aanbieder een andere is dan uw huidige bank, en het renteverschil voldoende is om een ‘switch’ te maken, sturen wij u het formulier dat benodigd is om het geld op de sterkere rekening te zetten. Zo behoudt u altijd de hoogste rente op uw spaargeld, zonder hiervoor kosten te hoeven betalen.
 
Reden van dit pakket
 
Bekend is inmiddels dat gouden handdruk banksparen geen directe kosten kent. Echter, in de praktijk kunnen banken wel van tijd tot tijd extra aan u verdienen door simpelweg de rente te verlagen. De rente varieert namelijk aanzienlijk en de bank die nu de hoogste rente biedt kan morgen ineens de bank zijn die de laagste rente biedt. Net als bij ‘gewoon’ spaargeld is de rente een manier om invloed te houden over het aanwezige kapitaal en de winsten die erop worden gemaakt.

Een bank kan dus tijdelijk een hogere rente bieden om zo klanten naar binnen te halen. Zodra de noodzaak wat afzwakt zal de rente dalen om meer winst te kunnen maken op het geld. Dit ook in de verwachting dat veruit de meeste klanten die op de hoge rente zijn afgekomen, het geld niet weg zullen halen als de rente later zakt. Immers, hoe vaak heeft uw bank u gebeld met de melding dat een andere bank u een hogere rente kan bieden en het dus verstandig is uw spaargeld over te boeken?

In de praktijk blijkt dat de renteschommelingen erg heftig kunnen zijn. De huidige rentestanden voor ‘normaal’ sparen variëren bijvoorbeeld al tussen de 3,2% en 0,5%, dus een verschil van maar liefst 2,7% per jaar tussen de hoogste en de laagste aanbieder. U kunt zich wel voorstellen wat het verschil aan eindkapitaal is voor een persoon die altijd bij de hoogste aanbieder zit en een persoon die bij de start een hoge rente krijgt maar al snel begint te dalen.

Wij gebruiken het systeem van de banken tegen zichzelf door steeds het kapitaal onder te brengen bij degene die de hoogste rente biedt. Als die bank na een bepaalde periode bepaalt dat hun rente mag zakken dan stappen we simpelweg over naar de volgende bank die de beste aanbieding doet.  

Klik hier om contact met ons op te nemen aangaande dit unieke pakket.

Over ons

Hoofdkantoor Den Haag
Noordeinde 35
2514 GC  DEN HAAG

Vestiging Venray
Langstraat 125
5801 AC  Venray

tel : 085 303 09 53
info@clarusadvies.nl

Contact
Social Sharing Sites