Clarus Financieel Adviseurs - Voordelen Clarus

Zoals reeds vermeld zien veel administratiekantoren de boekhouding van een Stamrecht BV als iets wat ‘naast’ de (voor hun) gewone aangiftes gedaan kan worden. Wij hennem een speciale afdeling die zich exclusief bezighoudt met de administratie en aangifte van Stamrecht BV’s en weten daarom voor u de boekhouding van de Stamrecht BV zo (opnieuw) in te richten dat u het meeste uit deze Stamrecht BV haalt. Dit geldt zowel op financieel als op juridisch gebied.

Het financiële voordeel van de manier waarop wij de boekhouding van de Stamrecht BV aanpakken ligt in het feit dat alle stukken (zoals de stamrechtovereenkomst, akte van hypotheek, akte van geldlening etc.) zo worden opgesteld dat deze fiscaal optimaal voor uw persoonlijke situatie uitpakken. Door bijvoorbeeld wat meer aandacht te schenken aan de bepaling van de rentepercentages of voorwaarden in deze contracten tussen u en de Stamrecht BV, kan er vaak vrij gemakkelijk een besparing gerealiseerd worden ten opzichte van de huidige situatie. Dit scheelt al snel honderden tot duizenden euro’s per jaar. Zo hoeft de boekhouding van de Stamrecht BV bij Clarus niet alleen kosten met zich mee te brengen, maar kunt u hiermee ook nog geld verdienen!

Fiscaal voordeel correcte boekhouding Stamrecht BV
Het fiscale voordeel ligt in de manier waarop wij juridisch structuur geven aan de opgestelde aktes etc. Wij verzoeken namelijk bijvoorbeeld altijd om goedkeuring van de inspecteur vooraf als er twijfel zou bestaan aangaande de reactie van een inspecteur op een bepaalde overeenkomst. Dit om er zeker van te zijn dat er geen fiscale problemen kunnen ontstaan, wanneer de administratie van de Stamrecht BV wordt gecontroleerd.

Ook bestaande Stamrecht BV’s kunnen na een aantal jaren hun juridische houdbaarheid verliezen. Denk hierbij aan een Stamrecht BV die inmiddels erg veel verlies heeft geleden, een Stamrecht BV waarvan er (te)veel geld is uitgeleend aan de DGA (wat misschien als uitkering was bedoeld) of een BV waarvan de oprenting in de stamrechtverplichting niet correct is opgenomen bij aanvang. Door goed aandacht te geven aan de jaarlijkse boekhouding van de Stamrecht BV, kan een dergelijke situatie eigenlijk niet voorkomen.

Een deel van onze dienstverlening bestaat dan ook uit een algehele controle van de administratie vooraf en (alleen indien nodig uiteraard) een initieel contact met de fiscus aangaande de omzetting van de administratie van de Stamrecht BV van nieuwe klanten. Dit om gemaakte fouten (of twijfelgevallen) uit het verleden te herstellen zodat de Stamrecht BV weer ‘staat’.

Alleen in die gevallen waar een Stamrecht BV juridisch en financieel correct wordt uitgevoerd, kunt u er zeker van zijn dat u jaarlijks niet teveel kosten maakt en achteraf nooit problemen met de fiscus krijgt.

Bij de oprichting van de Stamrecht BV was het er toch alleen om te doen om fiscaal voordeel te behalen uit de toegezegde gouden handdruk? Dan kan het natuurlijk nooit de bedoeling zijn dat een gebrekkige boekhouding van deze Stamrecht BV u later in de problemen brengt met de fiscus.

Over ons

Hoofdkantoor Den Haag
Noordeinde 35
2514 GC  DEN HAAG

Vestiging Venray
Langstraat 125
5801 AC  Venray

tel : 085 303 09 53
info@clarusadvies.nl

Contact
Social Sharing Sites