Overstappen boekhouding Stamrecht BV

Wanneer u wenst over te stappen naar Clarus voor de boekhouding van uw Stamrecht BV, is dit eigenlijk vrij simpel. Heel soms wordt er gedacht dat dit een lastige zaak is gezien het feit dat een andere boekhouder alle gegevens van u heeft. Dit is echter niet het geval, de gegevens waarop de huidige boekhouder de jaarlijkse aangifte doet, krijgt hij ieder jaar van u aangeleverd, het is dus slechts een kwestie van deze stukken vanaf het moment van overstappen voortaan bij ons aan te leveren in plaats van de oude boekhouder.

Stap 1: U levert eenmalig de benodigde ‘stamgegevens’ van uw Stamrecht BV aan

Dit zijn de gegevens die wij van iedere nieuwe klant eenmalig nodig hebben om de Stamrecht BV op te nemen in onze administratie. Denk hierbij aan kopietjes of scans van de volgende zaken:

Stap 2: U levert ieder jaar de relevante stukken voor dat jaar van de boekhouding van de Stamrecht BV aan

Dit zijn doorgaans maar twee dingen:

Indien wij bovenstaande stukken ontvangen kunnen wij dus de gehele aangifte voor u verzorgen ieder jaar, uiteraard tot het moment waarop u besluit de aangifte ergens anders onder te brengen of zelf te doen (zie voor het laatste onze voorbeeld journaalposten en balansen).

Voorafgaand gesprek

Uiteraard kunt u bovenstaande gegevens per mail of post aanleveren maar het is veelal prettig vooraf eens kennis te maken met elkaar. Daarom bent u van harte welkom om eerst eens bij ons op kantoor af te spreken om de huidige situatie van uw Stamrecht BV wat beter in beeld te krijgen en eventueel de spelregels rondom de Stamrecht BV nog eens door te nemen. Niet iedereen heeft hier echter de behoefte aan, dus het blijft altijd mogelijk om simpelweg de spreekwoordelijke ‘schoenendoos’ per mail of post aan te leveren zonder eerst op kantoor te ‘hoeven’ komen.

Over ons

Hoofdkantoor Den Haag
Noordeinde 35
2514 GC  DEN HAAG

Vestiging Venray
Langstraat 125
5801 AC  Venray

tel : 085 303 09 53
info@clarusadvies.nl

Contact
Social Sharing Sites