Clarus Financieel Adviseurs - Financiële APK van Clarus

De financiële APK van Clarus doet precies wat de naam doet vermoeden; het biedt een keuring aangaande de huidige stand van zaken rond uw financiële huishouding en geeft aan waar u eventueel aanpassingen kunt doen om aan uw wensen te kunnen voldoen. Een APK van Clarus bestaat uit drie onderdelen.

1 Een inventarisatie van de huidige situatie
Veelal is het voor de meesten van ons na bepaalde tijd niet meer 100% duidelijk waarop nou precies gerekend kan worden aangaande het pensioen, arbeidsongeschiktheid en overlijden. Dit doordat er verschillende (onduidelijke) financiële producten zijn afgesloten, er meerdere werkgevers zijn geweest en door constante wetswijzigingen. Onze inventarisatie geeft, op basis van een aantal variabelen die wij vooraf met u bespreken (zoals gewenste pensioendatum en risicobereidheid), een helder overzicht van hetgeen u nu exact kunt verwachten op basis van uw huidige pensioenregelingen en afgesloten producten.

2 Een mogeiljke aanpassing van de huidige producten naar provisieloze, nieuwere producten tegen lagere kosten
Daarnaast zullen wij al uw huidige producten vergelijken in de markt om te zien of u er beter aan doet over te stappen. Aangezien wij zonder provisie werken kunnen wij dus alle verzekeringen of bankspaarproducten tegen netto tarieven aanbieden, iets wat er vrijwel altijd voor zorgt dat wij voor u producten zullen vinden tegen lagere kosten/premies/inleg, of producten tegen hetzeldfe inleg maar met betere eindresultaten. Deel twee van de APK geeft dan ook aan welke overstappen u kunt maken om zo, zonder meer kosten te gaan maken, een beter eindresultaat te bereiken.

3 Aanpassing huidige situatie aan uw eigen wensen
Deel twee van de planning geeft aan wat er inmiddels goedkoper kan. Dit betekent niet automatisch dat u daarmee ook uw financiële situatie direct naar wens heeft opgesteld. Deel drie van de APK geeft aan welke onderdelen uit uw planning meer, danwel minder aan besteed dient te worden als de zaken aan uw wensen aangepast dienen te worden. Het kan zijn dat sommige producten inmiddels geheel (of gedeeltelijk) overbodig zijn geworden en u hierop dus kunt besparen terwijl andere producten juist ontbreken of te weinig opleveren en dus wellicht wat meer inleg behoeven.

Deel twee van de APK geeft dus simpelweg aan hoe u zonder een euro extra uit te geven meer uit uw huidige planning kunt halen, deel drie biedt een uitgebreidere (mogelijke) ingreep door aan te geven welke zaken er qua planning aangepast dienen te worden, in plaats van enkel op basis van kosten of rendement.

Over ons

Hoofdkantoor Den Haag
Noordeinde 35
2514 GC  DEN HAAG

Vestiging Venray
Langstraat 125
5801 AC  Venray

tel : 085 303 09 53
info@clarusadvies.nl

Contact
Social Sharing Sites