Kosten boekhouding Stamrecht BV

Uiteraard is het erg belangrijk om de kosten van de boekhouding van de Stamrecht BV binnen de perken te houden. Door onnodig ‘slechts’ een paar honderd euro per jaar teveel te betalen, kunnen de totale kosten van de administratie over de gehele levensduur van de Stamrecht BV erg oplopen.

Dit laatste gebeurt in het algemeen wanneer klanten uit gemak bij de partij blijven die de oprichting heeft verzorgd maar wellicht te prijzig (of onzorgvuldig) is voor de jaarlijkse administratie van de Stamrecht BV. Vooral wanneer dit niet gepaard gaat met extra aandacht voor de boekhouding van de Stamrecht BV (in plaats van alleen voor de oprichting ervan) kan dit erg kostbaar zijn. Ten eerste omdat de jaarlijkse factuur voor de administratie van de Stamrecht BV al te hoog is en ten tweede omdat het gebrek aan aandacht helaas ook gepaard kan gaan met een gemis aan kansen, waardoor de BV nooit optimaal kan renderen.

Bij ons vindt u geen constructies waarbij u de boekhouding van uw Stamrecht BV voor meerdere jaren dient vast te leggen. Wij rekenen alleen wanneer er wordt gewerkt voor u waarbij u ieder jaar zelf bepaalt of wij de aangifte nogmaals zullen doen. Wij koppelen onze facturen aan de daadwerkelijk verrichte werkzaamheden, waarmee de factuur dus afhankelijk is van het aantal uur dat besteed wordt aan uw BV. Wel voeren wij enkele standaard werkzaamheden aangaande de administratie van de Stamrecht BV (die gelijk zijn voor iedere Stamrecht BV) uit tegen een vaste prijs, en geven wij de garantie dat bij de simpele Stamrecht BV’s de factuur beperkt blijft tot € 436,- per jaar).

Hieronder vindt u onze kosten terug, gespecificeerd naar activiteiten. Alle kosten zijn exclusief BTW:

Kosten jaarlijkse aangifte Stamrecht BV

Voor de jaarlijks terugkerende werkzaamheden rondom de boekhouding van de Stamrecht BV rekenen wij een bedrag van € 109,- per uur. Hierbij kunt u er echter wel vanuit gaan dat de aangifte van een doorsnee Stamrecht BV beperkt blijft tot 4 uur werk. Hierin is inbegrepen:

Heeft u dus een ‘simpele’ Stamrecht BV (lees: geen intensieve beleggingen of daadwerkelijke ondernemingsactiviteiten die BTW plichtig zijn), dan garanderen wij een factuur van € 436,-.

Salarisadministratie Stamrecht BV

Voor de salarisadministratie van de Stamrecht BV (welke benodigd is wanneer u uitkeringen uit de Stamrecht BV ontvangt) rekenen wij een vast bedrag van € 220,- per jaar. Dit wordt uiteraard alleen in rekening gebracht indien u ook daadwerkelijk bent gestart met uitkeringen, voor deze tijd niet. Hierin is inbegrepen:

Overige werkzaamheden Stamrecht BV

Voor de overige werkzaamheden die mogelijk van toepassing zijn op de boekhouding van uw Stamrecht BV rekenen wij € 109,- per uur. Denk hierbij aan het opstellen van fiscaal geoptimaliseerde aktes (hypotheek, rekening-courant overeenkomst, geldlening etc.), BTW aangiftes (nodig indien een Stamrecht BV ook andere activiteiten uitvoert), contact met de fiscus of wat verder van belang kan zijn voor de administratie van de Stamrecht BV.

Bij aanvang als klant van Clarus kunnen wij de huidige administratie van uw Stamrecht BV geheel onder de loep nemen. Dit om te zien of er direct al eventuele fouten hersteld dienen te worden en of er zaken fiscaal geoptimaliseerd kunnen worden. Zo beginnen we met een ‘verse start’ en kunnen wij (en uzelf natuurlijk) er zeker van zijn dat de administratie van de Stamrecht BV vanaf nu ook echt naar behoren is.

Combinaties van werkzaamheden voor de Stamrecht BV

Het is natuurlijk mogelijk om slechts gedeelten van onze dienstverlening in te schakelen voor de administratie van uw Stamrecht BV. Alle zaken rondom de boekhouding van een Stamrecht BV mag u namelijk in principe ook zelf uitvoeren. Als u bijvoorbeeld zelf de salarisadministratie en/of aangifte vennootschapsbelasting doet, bespaart u deze kosten terwijl u de fiscaal ingewikkelde zaken (of waarvoor u zekerheid wenst dat dit juridisch correct gebeurt) door ons laat uitvoeren.

Over ons

Hoofdkantoor Den Haag
Noordeinde 35
2514 GC  DEN HAAG

Vestiging Venray
Langstraat 125
5801 AC  Venray

tel : 085 303 09 53
info@clarusadvies.nl

Contact
Social Sharing Sites