Clarus advies - financieel adviseurs

Clarus Financieel Adviseurs - Stamrecht BV Home

Clarus is als boekhouder gespecialiseerd in de boekhouding van Stamrecht BV’s. Dit deel van de website is dan ook volledig gewijd aan de manier waarop de administratie van de Stamrecht BV en de aangifte hiervan in de praktijk werkt. Hierbij worden de globale spelregels uitgelegd en werken wij een aantal belangrijke praktijkvoorbeelden van de boekhouding van een Stamrecht BV (zowel balansen als de journaalposten) uit voor diegenen die zelf zoveel mogelijk willen doen voor de boekhouding van de Stamrecht BV. Ook geven wij weer hoe de liquidatie van een Stamrecht BV werkt en hoe u (eventueel natuurlijk) kunt overstappen naar Clarus voor de administratie van uw Stamrecht BV.

Voordeel van Clarus als boekhouder van uw Stamrecht BV
Laten wij voorop stellen dat de boekhouding van een Stamrecht BV niet moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn. Het biedt echter wel veel voordelen (zeker ook financieel) wanneer dit wordt uitgevoerd door een boekhouder die zich veel met de administratie van Stamrecht BV’s bezighoudt.

Veel boekhouders of administratiekantoren zien de boekhouding van een Stamrecht BV namelijk als iets wat ‘tussendoor’ gedaan kan worden, vooral omdat Stamrecht BV’s vaak relatief simpele BV’s zijn van structuur. Helaas wordt er naar onze mening dan iets te makkelijk over de administratie van een Stamrecht BV gedacht en kan het zijn dat er kansen gemist worden daar waar specifieke kennis omtrent de boekhouding van de Stamrecht BV (ten opzichte van bijvoorbeeld pensioen BV’s of Holdings) ontbreekt. 

Een groot deel van onze klanten voor de boekhouding heeft de Stamrecht BV al in het verleden (elders) opgericht maar heeft wegens gebrekkige (of te dure) dienstverlening omtrent de jaarlijkse boekhouding besloten naar Clarus over te stappen voor de administratie van de Stamrecht BV.

Wij weten namelijk dat juist de boekhouding van een Stamrecht BV erg belangrijk is om er ten eerste voor te zorgen dat de totale kosten van een Stamrecht BV binnen de perken blijven en ten tweede de Stamrecht BV ook blijft doen waar deze voor dient: fiscaal het meeste uit een ontslagvergoeding halen.

Op de overige pagina’s van dit (blauwe) deel van de site zullen wij meer inzicht geven in de manier waarop de boekhouding van een Stamrecht BV echt werkt (zie hiervoor bijvoorbeeld de praktijkvoorbeelden), maar vooral ook waar er voordelen voor u te behalen zijn. Denk hierbij aan het ‘sleutelen’ aan de oprenting in de stamrechtverplichting, de manier waarop er met de fiscus gecommuniceerd kan worden, het aanpassen van lopende (standaard) aktes naar specifieke aktes en nog veel meer. Daarnaast geven wij inzicht in veelvoorkomende situaties/vraagstukken zoals het opheffen van een Stamrecht BV of een emigratie van de Stamrecht BV.

Over ons

Hoofdkantoor Den Haag
Noordeinde 35
2514 GC  DEN HAAG

Vestiging Venray
Langstraat 125
5801 AC  Venray

tel : 085 303 09 53
info@clarusadvies.nl

Contact
Social Sharing Sites