Clarus advies - financieel adviseurs

Belastingtelefoon scoort slecht bij onderzoek Consumentenbond

Consumentenbond concludeert: betere service, maar slechte antwoorden.


Hieronder het artikel zoals door de Consumentenbond gepubliceerd: 

Een vraag over de Belastingaangifte 2010 stellen aan de Belastingtelefoon is geen goed idee. De hulplijn mag dan gratis zijn, de kwaliteit van de antwoorden is slecht. De antwoorden op de 50 vragen die de Consumentenbond aan de Belastingtelefoon stelde, waren grotendeels fout of incompleet. Slechts 17 antwoorden waren correct.

Het eindoordeel voor de kwaliteit van de Belastingtelefoon komt daarmee op een 4-min. Meer informatie over het onderzoek naar de Belastingtelefoon is te lezen in de Geldgids van februari/maart 2011. 

De Belastingtelefoon verbetert wel, met name op service-aspecten zoals de wachttijden en de begroeting. Ook in 2009 scoorde de Belastingtelefoon een dikke voldoende op deze service-aspecten.

Toch is de kwaliteit van antwoorden sinds die tijd niet verbeterd. Zelfs op eenvoudige vragen als ‘ik wil bezwaar aantekenen tegen een aanslag, krijg ik dan automatisch ook uitstel van betaling?’ kwamen onvolledige antwoorden. Gelukkig leverden deze antwoorden geen nadelen op voor de consument, maar wel een hoop extra werk.

Vragen aan Belastingtelefoon

In de Geldgids en op de site van de Consumentenbond is na te lezen welke vragen de Consumentenbond aan de Belastingtelefoon heeft voorgelegd en wat het juiste antwoord had moeten zijn (volgens hen).

Over ons

Hoofdkantoor Den Haag
Noordeinde 35
2514 GC  DEN HAAG

Vestiging Venray
Langstraat 125
5801 AC  Venray

tel : 085 303 09 53
info@clarusadvies.nl

Contact
Social Sharing Sites