Clarus advies - financieel adviseurs
Sub menu

Hoe wordt mijn geld belegd?

Het aangaan van een lijfrente is (meestal) een onderdeel van een lange termijn financiele planning. Daarbij is het natuurlijk zeer belangrijk om de juiste keuzes te maken aangaande het rendement dat wordt nagestreefd. Wederom is er een groot aantal aanbieders te vinden met allen hun eigen producten. Dit betekent dat er altijd een bankspaarproduct of polis te vinden is waarbij uw geld wordt belegd op de manier die bij uw financiele situatie past.

De traditionele lijfrenteverzekering bestaat uit een verzekerd garantiekapitaal (sterk afhankelijk van de overlijdensdekking) met daarnaast een winstdeling. In dit geval zal de verzekeraar een bepaald rendement garanderen en daar bovenop de verzekeringnemer mee laten delen in de winst. Ook is het mogelijk te kiezen voor een verzekering waarbij de premies worden belegd in beleggingsfondsen (al dan niet met een garantie).

Bij het banksparen ontbreekt het verzekeringselement en vindt de opbouw plaats op een manier zoals de opbouw bij een ‘gewone’ bank- of beleggingsrekening. u kunt dus het geld simpelweg sparen, in een depot plaatsen of (gedeeltelijk) beleggen.

Over ons

Hoofdkantoor Den Haag
Noordeinde 35
2514 GC  DEN HAAG

Vestiging Venray
Langstraat 125
5801 AC  Venray

tel : 085 303 09 53
info@clarusadvies.nl

Contact
Social Sharing Sites