Clarus advies - financieel adviseurs
Sub menu

Wat gebeurt er met mijn geld bij mijn overlijden?

Bij het banksparen is deze vraag makkelijk beantwoord; het aanwezige kapitaal wordt altijd voor 100% uitgekeerd aan uw nabestaande(n).

Voor verzekeringen dient u echter keuzes te maken aangaande de overlijdensuitkering. Er zijn vele verzekeraars met vele soorten overlijdensdekkingen waardoor er altijd wel een opzet te bedenken is die past bij uw situatie. Hieronder vindt u een aantal gangbare vormen van overlijdensdekking.

Om deze mogelijkheden te verduidelijken geven wij nu een voorbeeld van hoe deze verschillende vormen van overlijdensdekking er in de praktijk uitzien. Als uitgangspunt nemen we een verzekering waarbij de verzekerde € 3.000 per jaar aan premie betaalt en de verzekering bij leven na 20 jaar € 100.000 uitkeert. Stel dat de verzekerde na 18 jaar komt te overlijden (de waarde in de polis op dat moment is € 90.000). De overlijdensuitkering ziet er bij iedere mogelijkheid als volgt uit:

De gekozen overlijdensdekking speelt een grote rol in het rendement dat een verzekeraar u vergoedt. Hoe hoger de dekking, hoe lager het rendement. Dit geldt voor zowel een direct ingaande lijfrente als een uitgestelde lijfrente.
Daarom adviseren wij u goed op de dekking te letten bij het vergelijken van verschillende offertes. In de praktijk blijkt dat veel aanbieders kiezen voor een lagere overlijdensuitkering om zo tot een hogere offerte te komen. Veelal kijkt de consument namelijk vooral naar de hoogte van de uitkering bij het vergelijken van de offerte, niet zozeer naar de achterliggende voorwaarden. Zeker waar de verzekeringstermen erg op elkaar lijken (bijvoorbeeld 90% opgebouwde waarde t.o.v. 90% koopsomrestitutie) kiezen veel aanbieders voor de lagere dekking om ervoor te zorgen dat de uitkering sterk overkomt. Indien u hierover verdere vragen heeft, of uw offerte eens wil bespreken om te zien hoe het precies zit met de overlijdensdekking kunt u contact met ons opnemen.

Over ons

Hoofdkantoor Den Haag
Noordeinde 35
2514 GC  DEN HAAG

Vestiging Venray
Langstraat 125
5801 AC  Venray

tel : 085 303 09 53
info@clarusadvies.nl

Contact
Social Sharing Sites