Ik heb het geld nog niet nodig, kan ik de lijftente uitstellen?

Bij de expiratie van een lijfrente krijgt u van de verzekeraar vaak te horen dat u verplicht bent het kapitaal aan te wenden voor een lijfrente (vaak vergezeld van een offerte om deze lijfrente bij de huidige verzekeraar aan te kopen). Hierbij wordt er over het algemeen niet stilgestaan bij het feit dat deze verplichte lijfrente niet noodzakelijk direct in hoeft te gaan. Daar waar het voor u fiscaal of budgettair aantrekkelijk is om het kapitaal voorlopig door te schuiven kunt u dit doen door een uitgestelde lijfrente of bankspaarrekening te openen waarbij het geld voorlopig wordt gespaard tot het moment dat u de uitkeringen in wilt laten gaan. Het uitstellen kunt u doen bij uw huidige verzekeraar of bank maar kan natuurlijk ook bij een andere partij indien deze u een betere aanbieding kan doen.

Bij de expiratie van een oud regime polis kunt u in principe onbeperkt door blijven schuiven. Voor een nieuw regime polis zijn de regels wat strenger, zie hiervoor het antwoord op de vraag betreffende de mogelijkheden van een nieuw regime lijfrentrepolis.

Wij zijn u graag van dienst met advies op dit gebied. Ook kunnen wij u helpen de verzekeraar of bank te vinden die op dit moment de sterkste aanbieding kan doen voor uw ‘uitstelperiode’. Klik op de button rechts om in contact te komen met één van onze adviseurs

Over ons

Hoofdkantoor Den Haag
Noordeinde 35
2514 GC  DEN HAAG

Vestiging Venray
Langstraat 125
5801 AC  Venray

tel : 085 303 09 53
info@clarusadvies.nl

Contact
Social Sharing Sites